OČISTIMO SVOJE MISLI

 

Očistimo svoje misli.
Očistimo svoje srce.
Očistimo svoju dušu.
Neka teče čista ljubav.
Kako ovo zvuči uz ove blagdanske dane?
Ovih dana neki poste, neki su gordi pa veruju samo u sebe .
Kome treba Bog onakav kakav je?
Ko čita svete knjige rekao bi da Bog mnogo traži od nas a on ne traži ništa.
Volter je rekao „ da Bog ne postoji, trebalo bi ga izmisliti“
Zašto?
Ljudima se čini da su moćni i da mogu sve da nose na svojim plećima kao nerazumna deca koja bez zadrške uzimaju najveću vreću jer ne mogu da procene da je ne mogu s mesta mrdnuti a onda razočarani i besni plaču.
Tako je i sa ljudskim teretom života. U početku je mali,lako se nosi,niko nam ne treba da nam pomaže. Onda, postaje sve teži, pa teži, pa posrćemo, pa se uplašimo kada padnemo i ne možemo lako da ustanemo . Setimo se Boga. Čovek , malo slabo biće. Mora li tako, da li je Bog tako želeo da nas stvori? Slabe i arogantne?
Ne mislim.
Dao nam je dvojnost koja uz veru i pročišćavanje ne mora po nas biti pogubna. Mogli bismo se obradovati uvek kada očistimo lošu misao iz svojih srca jer ona će se javljati ali data nam je sloboda da izaberemo svesni svojih ograničenja.
Zato ovih blagdana mislimo o sebi kao o vodi koja je tekući ponela mnogo mulja pa je trebamo pročistiti boreći se za čistije misli, za to da obradujemo svoje i srca svojih bližnji ljubavlju i davanjem onog što u sebi imamo kao najlepše, najvrednije i ne stidimo se svojih slabosti ali se odlučno borimo da ih svaki dan savlađujemo.
Tako ćemo biti bliži svetu kakav nam je Bog dao a mi na Boga zaboravili.
Naravno ko ima čiste misli on ima i cist dom pa se setite da pozovete ČISTO.

Posted in blog, Uncategorized.